Economie

Bank of England verlaagt rentetarief om coronavirus

11 maart 2020 08:31
Bank of England Beeld © Getty

De Britse centrale bank verlaagt het belangrijkste rentetarief met een half procentpunt naar 0,25 procent. De renteverlaging is onderdeel van een pakket maatregelen dat de economische schade van het coronavirus moet beperken. Dat maakt de Bank of England (BoE) bekend na een speciale bijeenkomst.

De gevolgen van het coronavirus zijn 'weliswaar tijdelijk, maar wel significant', schrijft de Bank of England op haar site. De economische shock treft zowel de aanbod- als vraagzijde van de economie. Dat wil zeggen: bedrijven hebben meer moeite om hun productieproces te handhaven, maar ook consumenten dreigen de hand op de knip te houden. 

Vertrouwen

Het verlagen van het rentetarief moet het vertrouwen in de economie een slinger geven, volgens de Britse centrale bank. Het wordt daardoor makkelijker voor bedrijven en consumenten om aan financiering te komen, mochten zij daar behoefte aan hebben. 

Eerder deze maand verlaagde ook de Amerikaanse centrale bank het rentetarief, vanwege het coronavirus. Met die verlaging beoogt de Fed ervoor te zorgen dat prijzen stabiel blijven en de groei van de Amerikaanse economie niet ineens vertraagt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van