Economie

Medewerkster Martiniplaza verduisterde 3 ton om mee te gokken

24 februari 2020 13:48 Aangepast: 24 februari 2020 14:30
Martiniplaza wordt onder meer gebruikt als evenementenhal, theater en sporthal. Beeld © ANP

Een 54-jarige financieel medewerkster van de Groningse evenementenlocatie Martiniplaza wordt ervan verdacht circa 300.000 euro te hebben verduisterd. De vrouw is op 21 januari aangehouden voor verhoor en is inmiddels ontslagen.

Dat meldt de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) maandag. Er is beslag gelegd op de woning van de verdachte, tegen wie aangifte van verduistering is gedaan door haar werkgever.

De verdachte werkte op de financiële afdeling en kon daarom beschikken over de kasgelden van Martiniplaza, het bekende evenementencomplex aan de Leonard Springerlaan net buiten het centrum van de stad Groningen.

Grote bedragen gestort 

De medewerkster kwam in het vizier van de FIOD toen zij na werktijd grote contante stortingen deed op haar eigen bankrekening. Omdat de hoogte van die bedragen die rijmden met haar inkomen, kwam zij in beeld bij de Financial Intelligence Unit, de overheidsinstantie die ongebruikelijke transacties onderzoekt.

Uit het onderzoek bleek dat de vrouw het geld vermoedelijk heeft gebruikt om online te gokken. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Dat onderzoek loopt nog altijd, zo laat de FIOD weten aan RTL Z. De vrouw is in afwachting van haar rechtszaak, maar zit momenteel niet vast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van