Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Fed waarschuwt voor impact coronavirus op VS

08 februari 2020 10:03 Aangepast: 09 februari 2020 21:36
Beeld © AFP

De Federal Reserve maakt zich zorgen over het coronavirus. Volgens de centrale bank van de Verenigde Staten vormt het virus een nieuw risico voor de Amerikaanse economie.

Dat zegt de Federal Reserve in een halfjaarlijks rapport dat aan het Congres is aangeboden. Inmiddels zijn er meer dan 34.000 mensen besmet geraakt met het virus en zijn er meer dan 700 mensen overleden. Er worden flinke maatregelen genomen om verdere uitbreiding te voorkomen. 

Grote gebieden in China zijn afgesloten. Er zijn reisbeperkingen opgelegd en er wordt gecontroleerd. Veel fabrieken zijn gesloten en bedrijven houden hun personeel thuis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Export naar China ligt stil door coronavirus

Die maatregelen zetten volgens economen een behoorlijke rem op de Chinese economie. En dat voelt de economie van de VS, waarschuwt de Fed. 

Coronavirus kan doorwerken

"Gezien de omvang van de Chinese economie, kan grote onrust in China doorwerken op de VS en wereldmarkten", stelt de centralebankenkoepel. Onder andere een stijging van de dollar, die slecht is voor Amerikaanse importeurs, en verminderde handel kan de economie parten spelen. Daarnaast kan de epidemie ervoor zorgen dat investeerders minder geld steken in risicovolle beleggingen.

Al met al lijken de vooruitzichten voor de Verenigde Staten juist iets te verbeteren, signaleert de Fed. Zo zou het einde in zicht zijn van de groeivertraging van de handel wereldwijd en de industrie in de VS. Die ontwikkelingen werden eerder aangemerkt als risicofactoren voor de Amerikaanse economie

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De beurs deze week: gevolgen coronavirus en veel kwartaalcijfers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van