Ga naar de inhoud
Economie

Zakenlui, ministers, ceo's: deze 69 zwaargewichten gaan naar de top in Davos

Archieffoto van de koningin in Davos. Beeld © ANP

Welke Nederlanders gaan er naar het World Economic Forum in het Zwiterse Davos? Vanaf maandag stroomt het dorpje in de Alpen vol met topmensen uit het bedrijfsleven en de politiek voor informeel overleg.

Bijna 3000 ceo's, politici, journalisten en wetenschappers verzamelen in Davos voor het World Economic Forum. Het WEF geldt als een zeer invloedrijk platform, waar een week lang gesproken wordt over de grote sociale en economische problemen op de wereld. 

De gesprekken worden in informele sfeer gehouden, en er zijn meer dan 200 sessies waarin steeds over verschillende thema’s wordt gepraat. Bij informele workshops en privégesprekken zijn journalisten niet welkom. 

Van de bijna 3000 deelnemers uit 117 landen komen er 69 uit Nederland. De regering stuurt een serieuze afvaardiging, bestaande uit koningin Maxima en premier Rutte met in hun kielzog ministers Hoekstra, Bruins en Kaag. 

Zij komen in Davos een hoop bekenden tegen. DSM, Philips en Shell sturen hun topmensen, net als bedrijven als Ikea en Schiphol. Ook de grote banken zijn aanwezig, met de topmensen van ING, ABN Amro en Rabobank. 

Bron: RTL Z