Economie

Cabinepersoneel Lufthansa-dochter gaat weer staken

27 december 2019 18:11 Aangepast: 27 december 2019 18:12
Beeld © EPA

Medewerkers van luchtvaartonderneming Lufthansa gaan weer staken in de strijd om een betere cao. Dit keer gaat het om de stewardessen en pursers van Lufthansa-dochter Germanwings. Ze leggen van maandag tot woensdag het werk neer. Dat zijn normaliter drukke dagen omdat klanten dan na de feestdagen naar huis vliegen.

In Nederland vliegt Germanwings onder de naam Eurowings vanaf Schiphol.

De Duitse vakbond Ufo maakt volgende week bekend of er nog meer stakingen volgen, ook bij andere Lufthansa-onderdelen.

Conflict over cao

Lufthansa ligt al maanden met de vakbond in de clinch en erkent Ufo ook niet als gesprekspartner. Lufthansa en de bond leken eerder overeenstemming over een nieuwe cao bereikt te hebben. Lufthansa zou 2 procent extra salaris betalen, Ufo had slechts 1,8 procent geëist. Onmiddellijk daarna voegde Ufo verdere looneisen toe, die Lufthansa onmiddellijk van de hand wees.

Eerder dit jaar legde cabinepersoneel ook al meerdere keren het werk neer. Daardoor gingen honderden vluchten niet door en werden tienduizenden reizigers gedupeerd.  Ook een tiental vluchten tussen Schiphol en München en Frankfurt wordt toen getroffen.

Lufthansa probeerde de staking van november via de rechter te verbieden.  Die gaf de luchtvaartmaatschappij echter geen gelijk, ook verloor Lufthansa het hoger beroep dat tegen die beslissing was ingesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lufthansa schrapt 1300 vluchten door staking, ook reizigers Schiphol de dupe

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore