Ga naar de inhoud
Economie

Veiling boedel moederbedrijf Perry Sport: shirts Ajax en Arjen Robben

De gesigneerde shirts van Robben (L) en Ajax.

Interesse in een origineel voetbalshirt van oud-Ajacieden Rafael van der Vaart of Maxwell? Dan is binnenkort je kans.

De curatoren van het failliete moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport proberen met een veiling van de inboedel van de kantoren van Unlimited Sports Group nog wat geld op te halen om schuldeisers van het bedrijf tevreden te stellen. Behalve een stofzuiger en bureaustoelen gaan er ook wat bijzondere voetbalshirts onder de hamer. Startprijs van de bieding: 25 euro.

Zo kan er onder meer geboden worden op een shirt van oud-Ajacieden Rafael van der Vaart en Maxwell. Ook een shirt met de handtekening van Arjen Robben hing blijkbaar netjes ingelijst aan de kantoormuur van Unlimiteds Sports Group in Amsterdam. Het bedrijf had een hele collectie voetbalshirts met handtekeningen, onder meer van FC Twente, Dortmund en Ajax. De online veiling is vanaf 6 mei geopend en sluit 9 mei. 

Vanwege financiële problemen vroeg Unlimited Sports Group eind februari uitstel van betaling aan, Perry Sport, Aktiesport en Teamsport gingen 23 februari failliet. Ook de holding is uiteindelijk failliet verklaard. Precies een maand later nam het Britse bedrijf JD Sports Perry Sport en Aktiesport over. Tientallen winkels blijven echter dicht en slechts 1100 van de 2500 werknemers hebben een kans op een baan bij het nieuwe moederbedrijf.