Economie

Bestuur Achmea verder uitgedund

14 januari 2015 16:54 Aangepast: 06 september 2015 15:45
Beeld © ANP

De raad van bestuur van verzekeraar Achmea wordt tijdelijk verder uitgedund, nu bestuurder Danny van der Eijk drie maanden met sabbatical gaat.

In september legde bestuurder Jeroen van Breda Vriesman zijn functie tijdelijk neer, als gevolg van mogelijke fiscale onregelmatigheden bij de fitness-centra van Achmea. De FIOD heeft daar een onderzoek naar ingesteld. Volgens een woordvoerder van de verzekeraar is Van Breda Vriesman nog niet teruggekeerd. "Maar wij verwachten voor het eind van de sabbatical van Van der Eijk uitsluitsel over een eventuele terugkeer van Van Breda Vriesman."

Nu ook Van der Eijk tijdelijk afwezig zal zijn, wordt de zeskoppige raad van bestuur dus uitgedund tot vier bestuurders. Voorzitter Willem van Duin en bestuurders Huub Arendse, Roelof Konterman en Henk Timmer nemen het werk van de twee afwezige bestuurders over.

Volgens Achmea heeft Van der Eijk de beslissing om met tijdelijk verlof te gaan zelf genomen. "Hij heeft een inspannende periode achter de rug en zal de komende maanden gebruiken om zijn accu op te laden." Volgens de woordvoerder bestaat er 'geen enkel verband' tussen de sabbatical en het onderzoek naar de onregelmatigheden bij de fitness-centra.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore