Economie

Leiderschapstraining topvrouw politie kost 26.620 euro

29 oktober 2019 16:52 Aangepast: 30 oktober 2019 08:28
Politiechef Hanneke Ekelmans. Beeld © Politie Zeeland-West-Brabant

De politiechef van de eenheid Zeeland-West-Brabant, Hanneke Ekelmans, heeft voor 26.620 euro deelgenomen aan een leiderschapstraining. Die training wordt betaald door de Nationale Politie.

Dat is te lezen in de bestuurskosten van de politieleiding, die iedere maand openbaar worden gemaakt. Het programma waar Ekelmans aan deel heeft genomen wordt georganiseerd door Call, het Centre for Authentic Leadership en Learning. 

Training voor topmanagers

Bij de training worden deelnemers uit de top van het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en ngo’s in het programma uitgedaagd tot meer authentiek, verantwoord en succesvol leiderschap, is te lezen op de website van Call. 

Het programma bestaat uit een persoonlijke intake, gevolgd door vijf modules van 2,5 dag op een 'mooie, rustige locatie in de natuur'. Er wordt gefocust op de positionering als leidinggevende, de passies en de belemmeringen. Uiteindelijk leren de deelnemers dat alles in de praktijk toe te passen. 

Dat komt wel met een prijskaartje. Het opleidingsprogramma zelf kost 19.500 euro. Inclusief btw komt het uit op 23.595 euro. 

'Goed voor persoonlijke ontwikkeling' 

Daarnaast zijn er enkele sessies die twee of drie dagen duren, waarbij de deelnemers blijven overnachten. Daarvoor trok de politie ook de portemonnee. Voor de verblijfkosten werd inclusief btw 3.025 euro uitgetrokken. 

Een woordvoerder van de politiechef laat weten dat deze training specifiek is toegespitst op leiders in de top van hun organisatie. "We zorgen goed voor de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen", zegt de woordvoerder. Ze merkt nog op dat het voor de training verplicht is om intern te verblijven, en dat de verblijfskosten dus niet optioneel zijn. 

Tevreden

Daarnaast benadrukt de woordvoerder dat er vaker mensen uit de top van de politie deelnemen aan de training. "We zijn er heel tevreden over, anders zouden we er niet aan deelnemen."

Hanneke Ekelmans is sinds 1 oktober 2017 chef van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Daarvoor was ze op meerdere plekken (hoofd)officier van justitie. In 2010 stapte ze over naar de politie, waar ze enkele jaren leidinggevende posities had bij de politie Haaglanden en politie Amsterdam. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van