Ga naar de inhoud
Kijk terug

Brexit op Z: hoe moet het verder?

Beeld © RTL Z

Na weer een bewogen dag in het Britse Lagerhuis is er nog altijd geen overeenstemming over brexit. Halen de Britten de deadline van 31 oktober nog? En hoe gaat het dan verder? Veel is onzeker, maar in Brexit op Z scheppen we orde(r) in de chaos.

Deel 1: politiek

Lagerhuisvoorzitter John Bercow geeft geen toestemming voor een nieuwe stemming op maandag over de brexitdeal van Boris Johnson. De Britse premier wilde eigenlijk op zaterdag al parlementaire goedkeuring voor de overeenkomst die hij vorige week sloot met de EU, maar daar staken parlementariërs toen een stokje voor. Wat is de stand van zaken in de Britse politiek? 

Gasten: Matthias Pauw (RTL Z), Rem Korteweg (Clingendael), Anne Saenen (correspondent in Londen)

Brexit op Z: Order! in de chaos deel 1

11:22

Deel 2: ondernemen

Brexit zorgt niet alleen voor nerveuze blikken van politici, voor ondernemers heeft het ook nogal wat voeten in aarde. En niemand weet waar hij of zij rekening mee moet houden. In deel 2: files aan de grens, bergen papierwerk en nog meer onzekerheid.

Gasten: Lyne Biewinga (Nederlands-Britse Kamer van Koophandel), Michiel van Veen (Royal Lemkes) 

Brexit op Z: Order! in de chaos deel 2

11:00

Deel 3: douane

Als die hele brexit doorgaat is er straks een nieuwe grens in de Noordzee. Voor EU-landen is het Verenigd Koninkrijk dan een zogeheten derde land. Wat heeft dat voor gevolgen voor ondernemers en de Nederlandse douane?

Gasten: Adriaan Vos (ondernemer) en Nanette van Schelven (directeur douane)

Brexit op Z: Order! in de chaos deel 3

11:36

Deel 4: toekomst

Verkiezingen, nog meer chaos, een tweede referendum, of toch een deal? Saai is het in ieder geval niet, maar waar gaat het heen?

Gasten: Rem Korteweg (Clingendael), Matthias Pauw (RTL Z), Fons Lambie (politiek verslaggever) 

Brexit op Z: Order! in de chaos deel 4

10:19
Dit is een artikel van