Webwinkel Neckermann uit Naarden, die in zwaar weer zit, sluit een faillissement niet uit. Een bankroet zou de kans dat honderden gedupeerde klanten hun bestellingen of geld nog krijgen, aanzienlijk verkleinen.
De webwinkel kwam afgelopen maanden negatief in het nieuws, omdat vele honderden klanten hun bestelde spullen niet ontvingen of hun geld niet terugkregen. Dinsdag meldde RTL Z dat de top van het bedrijf een miljoenenclaim heeft ontvangen van de curator van twee zusterbedrijven, die eind 2016 failliet gingen.
'Overlijden geldschieter'
In De Telegraaf wijt directeur Ronald Steenbergen de problemen vandaag aan het plotselinge overlijden van een Maleisische geldschieter van het bedrijf, een zekere Lee Kok Wai. Met zijn bedrijf Leading Global Fund zou Steenbergen in mei een financieringsdeal hebben gesloten.
Na het overlijden van de investeerder zou zijn familie de geldkraan hebben dichtgedraaid. Daardoor is "een bedrag van vijf ton onbetaald, met de nodige cashflow en leveringsproblemen", aldus Steenbergen tegen de krant. "Niet uit te sluiten valt dat ik mij genoodzaakt zie om als aandeelhouder medewerking te verlenen aan een faillissementsaanvraag." Het bedrijf was onbereikbaar voor een toelichting.
Overlijden niet gemeld
Op internet is overigens nauwelijks iets over zakenman Lee Kok Wai of het bedrijf Leading Global Fund te vinden.
Volgens de website van het Amerikaanse beursbedrijfje Readen Holding Corporation, waaronder de webwinkel Neckermann.com valt, zou de 41-jarige Aziaat eind mei chief executive officer en bestuursvoorzitter zijn geworden. Van het plotselinge overlijden van de jonge topman heeft het beursgenoteerde bedrijf opmerkelijk genoeg geen melding gemaakt.
Het meest recente nieuwsbericht op de site dateert van juni, en gaat over een overname van een Aziatisch kledingbedrijf. In een ander persbericht schrijft het bedrijf vastgoed te hebben verkocht, om de opbrengst te investeren in onder meer webwinkel Neckermann.