Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Moederbedrijf Tinder in vizier van Amerikaanse justitie vanwege misleiding

28 september 2019 09:49 Aangepast: 28 september 2019 10:19
Beeld © Pixabay

De Amerikaanse justitie wil een onderzoek instellen naar het moederbedrijf Match van de datingapp Tinder. Match werd eerder deze week door de toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) aangeklaagd wegens vermeende misleiding van consumenten.

Match zou nepaccounts hebben ingezet om mensen te verleiden een abonnement te nemen. Match is een van de grootste datingsites in de wereld en is ook eigenaar van onder meer OKCupid en Pairs. Het beursgenoteerde Match heeft vrijdag bekendgemaakt dat er een onderzoek is gestart door justitie.

Aandeel onderuit

Nadat Match woensdag aangeklaagd werd door de FTC ging de koers van het aandeel onderuit. Het ging om een koersdaling van zeven procent, maar later in de week herstelde het aandeel weer.

In een statement tegen de Amerikaanse zender CNBC zegt Match dat het zich van geen kwaad bewust is.

"We proberen mensen al 25 jaar aan de liefde van hun leven te helpen. Met artificiële intelligentie blokkeren we 96 procent van de fake accounts. De FTC heeft interne mails niet goed begrepen en pikt er data uit, waarbij ze onjuiste conclusies trekt. We zullen de beschuldigingen bij de rechter aanvechten."

Megaconcerns

Veel datingwebsites zijn klein gestart, maar door fusies en overnames eigendom geworden van een groot concern. Zo is Lexa eigendom van Meetic, dat over de hele wereld datingsites heeft. En het moederbedrijf van Meetic is dan weer IAC, dat ook onder meer ook eigenaar is van de Match Group. Dat is dan dus weer de eigenaar van Tinder. 

Met datingapps kan ontzettend veel geld verdiend worden. Zo stootte Tinder in het eerste kwartaal van dit jaar Netflix van de troon als de mobiele app die de meeste omzet genereert. Het gaat om 261 miljoen dollar in drie maanden tijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook Dating komt eraan: wat betekent dat voor andere apps?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van