Economie

Blok waarschuwt ondernemers met geketend brexitmonster voor blinde vlekken

26 september 2019 20:47 Aangepast: 26 september 2019 20:50
Ondernemer Lauwrens de Jong heeft het brexitmonster vakkundig onschadelijk gemaakt. Beeld © Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minstens 15 procent van Nederlandse bedrijven is nog niet bezig met voorbereidingen voor brexit. En bij de bedrijven die daar al wel mee bezig zijn, is ruim de helft nog lang niet goed genoeg voorbereid voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken. En omdat de deadline die is afgesproken voor het bereiken van een deal met de Britten over ruim een maand is, zet het ministerie een tandje erbij in de voorlichtingscampagne. 

No-dealbrexit

"Het is begrijpelijk dat nog niet iedereen is voorbereid op brexit want het is nog steeds niet helemaal duidelijk wanneer de brexit precies plaatsvindt", zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. "Een no-dealbrexit op 31 oktober is echter nog steeds een reële mogelijkheid."

En dus zijn er vanaf vandaag nieuwe hulpmiddelen waarmee ondernemers en zorginstellingen zich op de brexit kunnen voorbereiden. Doel is om ondernemers te wijzen op mogelijke blinde vlekken in hun voorbereiding of om nog eens kritisch te laten kijken of ze wel 'brexitproof' zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse parlement terug van onwettige schorsing: en nu?

Brexit-moeheid

Die extra hulpmiddelen zijn ook bedoeld om 'brexit-moeheid' tegen te gaan. Sinds de Britten in een referendum stemden voor het vertrek uit de EU, is ook al ruim 3 jaar verstreken en is de deadline waarop er een akkoord zou moeten zijn al twee keer verschoven. 

Ook het inmiddels beroemde brexitmonster is weer van stal gehaald. In een speciaal magazine figureert een gekneveld of ingepakt monster op foto's van ondernemers die al wél voorbereid zijn. 

Ook bij PostNL is het brexitmonster onschadelijk gemaakt. Ook bij PostNL is het brexitmonster onschadelijk gemaakt.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Blok zet brexitmonster in om aandacht van ondernemers te trekken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van