Economie

Buitenkansje voor de fans: extra kaarten te koop voor Formule 1 Zandvoort

23 september 2019 19:11 Aangepast: 23 september 2019 19:21

Er is nog hoop voor racefans die geen kaartje konden bemachtigen voor de Formule 1-races in mei 2020 in Zandvoort. De organisatie brengt opnieuw kaarten op de markt. Fans die de eerste keer uitgeloot werden, maken opnieuw kans op weekendkaarten of losse kaarten voor zaterdag.

Dat schrijft de organisatie van de Dutch Grand Prix in een mail aan de fans die zich geregistreerd hebben. 

Het worden de eerste Formule 1-wedstrijden in Zandvoort in ruim 35 jaar. Er werden meer dan een miljoen kaarten aangevraagd, maar er kunnen maar 105.000 toeschouwers per dag terecht.

Fans moeten vrijdag achter hun pc klaarzitten. Die dag ontvangen ze een link waarmee ze in de webshop kaarten kunnen kopen.

Verplichte betaling

Bij andere evenementen is het zo dat er soms kaarten vrijkomen omdat fans hun tickets teruggeven. Bij de Grand Prix kon dit echter niet. 

Volgens een woordvoerder gaat het nu om kaarten die niet eerder verkocht zijn. Om hoeveel tickets het gaat, wil de organisatie niet zeggen.

Er gingen ook geruchten, in de wereld geholpen door een partner van de organisatie, dat er twee extra tribunes langs het circuit geplaatst zouden worden. Volgens de woordvoerder is dat onzin.

Kaarten werden na de eerste verkoopronde ook massaal op Marktplaats aangeboden. Volgens de organisatie mocht dat wel, mits er geen winst gemaakt werd. Sommige verkopers vroegen echter het dubbele bedrag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

F1-kaartjes voor Zandvoort toegewezen: handel barst los op Marktplaats

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geluk wordt pech: voor duizenden euro's aan onnodige F1-tickets

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van