Economie

Duitse dochter van Staples komt in Nederlandse handen

14 september 2019 13:21
Beeld © iStock

Office Centre, actief op de markt voor kantoorartikelen, heeft de Duitse dochter van Staples gekocht. Volgens directeur Frans Davelaar is de deal vrijdag de 13e om 13.00 uur gesloten. “Voor velen een ongeluksdag, maar voor ons niet. We wilden het eigenlijk om 13.13 uur doen, maar dat lukte niet.”

Over het overnamebedrag willen de twee bedrijven niets zeggen.

Op 9 juli 2018  nam New Office Centre van Davelaar de Nederlandse winkels en een deel van de online-activiteiten van Staples Solutions al over. Het winkelbedrijf ging verder als Office Centre en gaf toen al aan verder te willen groeien.

“We waren toen nog niet van plan om ook de Duitse tak van Staples over te nemen. Maar we denken dat synergie een voordeel voor de klanten oplevert. We krijgen nu een bepaald inkoopvolume en kunnen met leveranciers ook makkelijker afspraken maken over speciale acties of speciale producten”, zegt Davelaar.

Er gaan volgens de directeur waarschijnlijk geen banen verloren. “De landen kennen een andere cultuur, de HR-afdeling in Duitsland is heel anders dan die in Nederland. Je zult vooral integratie zien bij marketing, inkoop en it.”  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zelfstandig Office Centre onderneemt weer lekker lokaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore