Economie

Coalitie-Y overhandigt manifest aan Rutte

16 september 2019 06:21 Aangepast: 16 september 2019 06:24
Coalitie Y biedt maandag het manifest aan Rutte aan. Beeld © ANP

Minister-president Rutte neemt vanavond een manifest in ontvangst van jongerenbeweging Coalitie-Y. Een groep van circa 30 jongeren zal het document overhandigen.

Coalitie-Y is een samenwerkingsverband dat is opgericht door een aantal jongerenorganisaties, tv-presentator Tim Hofman en de ChristenUnie. De coalitie werkt aan voorstellen voor een betere toekomst voor jongeren in Nederland.

De jongeren spraken eerder al uitgebreid met de minister-president op het Catshuis. Het gesprek ging toen onder meer over onderwijs, de woningmarkt, de arbeidsmarkt en de kansen en mogelijkheden van jongeren in die sectoren.

Coalitie-Y vindt dat het kabinet te weinig kijkt naar de gevolgen van wetgeving voor jongeren. Bij volgende kabinetsformaties moeten ook jongeren door de onderhandelaars worden uitgenodigd om mee te praten, zeggen ze.

Mondige jongeren

Het is niet het enige initiatief waarbij jongeren van zich laten horen. Zo publiceerde het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad (SER) deze maand een rapport waarin wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van het sociaal leenstelsel, de toename van flexwerk, de woningmarktkrapte en de stijging van stress en psychische klachten onder nieuwe generaties.

Ook gingen in februari 15.000 jongeren de straat op op te protesteren voor een beter klimaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van