Economie

Te koop: 2 privé-eilanden met uitzicht op New York City

19 juni 2019 14:45
De twee eilanden zijn samen te koop. Beeld © William Pitt Sotheby’s International Realty

Voor 13 miljoen dollar (11,5 miljoen euro) koop je twee eilanden vlakbij de stad New York. Op één van de eilanden staat een luxe, zelfvoorzienend en orkaanproof huis. Met een speedboot ben je binnen een half uur in Manhattan.

Het gaat om de eilandjes Columbia en Pea. De huidige eigenaar kocht Columbia Island voor een miljoen dollar, vertelt hij Bloomberg. Toch maakt hij nauwelijks winst op de verkoop.

Verwaarloosd eiland

Jaren geleden doneerde een rijk echtpaar het eiland aan een college in New York. Deze school zou het eiland gebruiken als biologisch onderzoekscentrum, maar daar kwam weinig van terecht. Het eiland raakte in verval.

Uiteindelijk gaf het collegebestuur het eiland cadeau aan de opzichter. Hij verkocht het in 2007 aan projectontwikkelaar en regisseur Al Sutton.

Zen-ervaring

Sutton vertelt Bloomberg dat hij meteen verliefd was op het eiland. "Zelfs als ruïne was het prachtig - de lucht, het getij, de vogels, alles. Wat een 'zen-ervaring' zou dit kunnen zijn, dacht ik."

Bekijk hieronder een video van het eiland

8 miljoen verbouwing

Hij kocht het voor een miljoen en besteedde nog 8 miljoen dollar aan de bouw van een superdeluxe huis op het eiland. Het duurde 11 jaar voordat het eiland bewoonbaar was. En inmiddels wil Sutton er helemaal niet meer wonen.

"Inmiddels ben ik 85", vertelt hij. "Toen ik het kocht, was ik wat ambitieuzer."

Daarom staat het eiland met huis nu te koop.

Je kunt het eiland alleen per boot bereiken. Je kunt het eiland alleen per boot bereiken.
Het huis is volledig zelfvoorzienend. Het huis is volledig zelfvoorzienend.

Waterdicht en orkaan-proof

Het huis heeft een oppervlakte van 520 m2, vier slaapkamers, twee badkamers en een luxe keuken. De verbouwing was zo kostbaar, omdat het huis waterdicht en orkaan-bestendig gemaakt moest worden.

Verder maakte Sutton het huis helemaal zelfvoorzienend met onder meer zonnepanelen op het dak en een waterzuiveringssysteem.

Het huis heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime open keuken. Het huis heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime open keuken.

Tweede eiland

Vijf jaar geleden stond het naastgelegen Pea Island te koop. Sutton kocht het voor een half miljoen dollar. Het eiland is iets groter dan Columbia Island en er staat nog niks op. Dit eiland is inbegrepen in de verkoopprijs van 13 miljoen dollar.

Sutton woont in Manhattan en rijdt binnen 40 minuten naar New Rochelle. Vanaf daar is hij binnen 10 minuten met een boot op zijn eiland. Met een speedboat vaar je binnen 30 minuten van Columbia Island naar Manhattan, zegt de huidige eigenaar.

Op het tweede eiland zou je van alles kunnen bouwen, het is nu nog leeg. Op het tweede eiland zou je van alles kunnen bouwen, het is nu nog leeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van