Economie

Grote pinstoring in hele land, lange rijen bij Albert Heijn

10 juni 2019 17:03 Aangepast: 10 juni 2019 18:04
Een rij voor de kassa in Utrecht. Beeld © Marc Schreuder / RTL Nieuws

Er is een grote pinstoring. Vanuit het hele land komen meldingen dat er niet gepind kan worden.

Op www.allestoringen.nl is te zien dat in een korte tijd meer dan drieduizend storingmeldingen zijn geplaatst. De meeste meldingen worden gedaan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Almere, Tilburg en Eindhoven. 

Het lijkt erop dat de storing alleen bij Albert Heijn is. In verschillende steden in het land staan er lange rijen. Op Twitter wordt er gesproken van wachtrijen van meer dan een half uur, waarna er alleen cash afgerekend kan worden. 

Een van de weinige open winkels

Berend Jan Beugel, persvoorlichter van Betaalvereniging Nederland, laat weten dat de storing het gevolg is van datacommunicatieproblemen van Albert Heijn met de buitenwereld. "Omdat Albert Heijn door het hele land winkels heeft, lijkt het dan al gauw een landelijke storing." 

Daarnaast merkt Beugel op dat de Albert Heijn een van de weinige zaken is die met Pinksteren na vijf uur nog open is. "Dan krijg je ook meteen een flinke klap." 

Doorgaans wordt een dergelijke storing na ongeveer dertig minuten tot een uur of twee verholpen, is de ervaring van Beugel. De storing begon rond half vijf. 

 

In de rij en wachten maar. In de rij en wachten maar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van