Economie

De Persgroep heeft nieuwe naam in Nederland en België: DPG Media

23 mei 2019 14:59 Aangepast: 23 mei 2019 15:01
De Persgroep geeft in Nederland diverse kranten uit. Beeld © ANP

Mediabedrijf De Persgroep heet voortaan DPG Media. Deze naamsverandering volgt na de overname van het Belgische mediabedrijf Medialaan en Nederlandse vergelijkingssite Independer. De naamsverandering geldt voor Nederland en België, maar niet voor Denemarken.

Volgens directeur Christian Van Thillo past deze nieuwe naam beter bij de internationale doelen van het bedrijf.

"De Persgroep begon dertig jaar geleden als Vlaamse uitgeverij van dag- en weekbladen. Geleidelijk aan zijn we uitgegroeid tot een multimediaal bedrijf dat in drie landen actief is", zegt Van Thillo.

"De recente overnames van Medialaan en Independer hebben deze evolutie versneld. We waren toe aan een nieuwe naam die past bij de breedte van onze activiteiten."

Kantoor in Antwerpen

In Nederland is De Persgroep uitgever van onder meer de Volkskrant, Het Parool en het AD. In België zijn Het Laatste Nieuws en De Morgen bekende kranten van het concern.

Nadat De Persgroep de Belgische uitgever Medialaan overnam, kreeg het bedrijf een gecombineerde directie en de naam 'Medialaan-De Persgroep'. Dat wordt nu dus DPG Media. Het bedrijf heeft vanaf september ook een nieuw hoofdkantoor in Antwerpen.

Deense tak houdt een andere naam

Het mediabedrijf heeft ook een Deense tak die 'Berlingske' heet en een aantal Deense kranten uitgeeft. De Deense ceo rapporteert ook rechtstreeks aan het groepsmanagement. Maar de Deense uitgeverij krijgt niet de naam DPG Media.

De Deense uitgeverij heet voortaan 'Berlingske Media, a DPG Company'. Berlingske is namelijk 'een sterk merk, dat iets verder af staat van de Belgische-Nederlandse structuur', zegt de woordvoerder van DPG tegen De Tijd.

Het nieuwe logo van De Persgroep-Medialaan Het nieuwe logo van De Persgroep-Medialaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`