Economie

Trump stelt importheffingen op Europese auto's uit

17 mei 2019 16:51
Beeld © Getty Images

Er komen voorlopig nog geen importheffingen op auto's en auto-onderdelen uit de Europese Unie en Japan. Trump heeft de invoer daarvan met een half jaar uitgesteld.

Trump dreigde in eerste instantie de tarieven te verhogen tot 25 procent. Dat wilde hij doen om de eigen auto-industrie te beschermen: die zou geërodeerd zijn door decennialange import van auto's uit andere landen.

De import werd grondig onder de loep genomen, maar de uitkomsten daarvan zijn niet openbaar gemaakt. Trump verklaarde in een persbericht wel dat hij achter de conclusie uit het rapport staat dat de import van auto's de Amerikaanse economie schaadt.

Hogere prijzen

De handelscommissie die zich bezig houdt met de invoering van eventuele heffingen heeft Trump nu gevraagd om binnen een half jaar met een update te komen.

160 parlementsleden schreven begin deze maand nog een brief aan Trump om heb op te roepen geen importheffingen in te voeren. "Importheffingen zorgen voor hogere prijzen voor Amerikaanse consumenten en lagere vraag, en uiteindelijk in een lagere Amerikaanse productie, investeringen en werkgelegenheid."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van