Klimaattop: hoe groen wordt onze toekomst?

Laurentien: 'We eten de aarde op, zo doorgaan is geen optie'

26 november 2015 10:55 Aangepast: 26 november 2015 17:01

Bij de Klimaattop in Parijs moeten juridisch bindende afspraken worden gemaakt, dat vindt prinses Laurentien. Ze is optimistisch over de komende top: "De dynamiek geeft een enorme impuls om de doelstellingen te halen", zegt ze in een interview op RTLZ.

Prinses Laurentien is optimistisch omdat ze veel goede dingen ziet gebeuren. "Veel positieve en goede initiatieven die er allemaal toe bijdragen om de CO2 te reduceren, ook omdat het moet." De prinses zet zich al geruime tijd in voor de natuur, met speciale aandacht voor de toekomstige generaties. "We hebben maar één aarde en we zijn heel hard bezig om die op te eten. Als we zo doorgaan, hebben we er wel drie nodig, en dat is gewoon geen optie." Bekijk het uitgebreide gesprek hier:

Onze verslaggever Frederieke Hegger sprak uitgebreid met Laurentien in de aanloop naar de Klimaattop, die wordt gehouden in Parijs van 30 november tot 11 december. 

Het is 5 voor 11
"Als de aarde opwarmt, als de CO2-uitstoot niet vermindert, dan krijg je een tipping point: dan raakt het hele systeem van de aarde totaal in de war. Dan krijgt je het effect dat het ene het andere versterkt. Tussen 2001 en 2010 hebben er 3000 natuurrampen plaatsgevonden."

"Het is niet meer iets van ver weg, het is iets van nu. We zijn het aan de volgende generatie verplicht niet te blijven hangen in 'ja maar'. Om niet te blijven hangen in het kan niet, in een soort doemdenken, dat is geen optie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore