Economie

'Ruzie en verziekte verhoudingen in top Eindhoven Airport'

11 mei 2019 11:29 Aangepast: 11 mei 2019 14:00
Beeld © ANP

Het heeft de afgelopen maanden flink gerommeld binnen de directie van Eindhoven Airport. Commercieel directeur Flip Estourgie wil nu weg en eist een reeks vergoedingen die het bedrijf veel te hoog vindt.

Beide partijen stonden gisteren tegenover elkaar in de rechtszaal, zo meldt het Eindhovens Dagblad dat erbij was. Over en weer werd er flink met modder gegooid, aldus de krant. 

Algemeen directeur Joost Meijs verwijt Estourgie dat hij niet loyaal is aan het bedrijf en de gekozen strategie. Bovendien zou hij woedeaanvallen hebben gehad richting het personeel. Het vertrouwen is daarom weg, zo liet hij voor de rechtbank weten.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Eindhoven een van de slechtste vliegvelden ter wereld'

'Slachtoffer van einde groei vliegveld'

Estourgie zegt op zijn beurt dat hij zijn doelen altijd gehaald heeft, en de bijbehorende bonussen altijd heeft binnengesleept. De commercieel-directeur, zo schrijft het ED, vermoedt dat hij slachtoffer is van het gedwongen einde aan de groei van het vliegveld waar de regio op aanstuurt. 

Eind april kwam er een advies uit, opgesteld in opdracht van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de regio, waarin staat dat Eindhoven Airport in ieder geval tot 2022 niet verder moet groeien. Daarnaast moet de geluidshinder in 2030 met 30 procent zijn afgenomen.

Directeur vertrekt ook

Meijs stapt zelf ook op. Hij kondigde een maand geleden zijn afscheid aan. Hij wordt per 1 september ceo van Queen Beatrix International Airport op Aruba.

In een toelichting op zijn vertrek schreef hij nog: "Ik ben enorm trots op de collectieve prestaties door de collega’s in de afgelopen jaren. Ik weet dat we veel van elkaar hebben gevraagd om dit allemaal neer te zetten. Dit uitstekende team heeft gezorgd voor het succes van Eindhoven Airport."

Kritiek op leiderschapsstijl

In de ruzie met Estourgie zou Meijs de steun van zijn rechterhand, Mirjam van de Boogaard, hebben, schrijft het ED. Volgens haar is de raad van commissarissen van Eindhoven Airport kritisch geweest over de bonussen die Estourgie ontving ondanks de kritiek op zijn leiderschapsstijl.

Hoe hoog de vergoeding is die Estourgie eist is niet bekend. Woordvoerder Gijs Vrenken van Eindhoven Airport zegt niet inhoudelijk op de zaak te kunnen ingaan. De rechtbank doet op 31 mei uitspraak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`