Economie

Investeringsfonds Warren Buffett ziet winst verder groeien

04 mei 2019 15:49 Aangepast: 07 mei 2019 10:42
De 88-jarige Buffet is nog altijd razendpopulair onder beleggers. Beeld © Getty

Beleggingsgoeroe Warren Buffet heeft goed nieuws voor de tienduizenden aandeelhouders van zijn fonds Berkshire Hathaway die dit weekend weer traditiegetrouw bij hem op bezoek komen. Het miljardenbedrijf presteerde het afgelopen kwartaal uitstekend.

De nettowinst van Berkshire Hathaway steeg het afgelopen kwartaal naar 21,7 miljard dollar, oftewel 13,2 dollar per aandeel (klasse a). Een jaar geleden werd over dezelfde periode nog een dik verlies van 1,1 miljard dollar geleden.

Al moet volgens de 88-jarige Buffet vooral gekeken worden naar het operationeel resultaat, wat hij persoonlijk als een betere graadmeter beschouwt. Berkshire boekte daarbij een resultaat van 5,6 miljard dollar, een stijging van 5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, meldt Reuters.

Berg aan contanten

Berkshire Hathaway, dat meer dan 90 bedrijven bezit in verschillende sectoren en zo ruim 389.000 mensen in dienst heeft, eindigde het boekjaar 2018 met bijna 112 miljard dollar aan contanten. Dat is zo'n 92 miljard dollar meer dan Buffett vindt dat zijn bedrijf nodig heeft om tegenslag op te kunnen vangen.

Dit weekend komen weer tienduizenden aandeelhouders van Berkshire bijeen voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Bij de bijeenkomst in Omaha in de Amerikaanse staat Nebraska geven Buffett en zijn zakenpartner Charlie Munger (95) traditiegetrouw urenlang antwoorden op vragen van bezoekers. Die lopen uiteen van beleggingstips tot volledige levensadviezen.

De vragensessie is hier live te volgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van