Ga naar de inhoud
Economie

Luister hier naar het geluid van de nieuwe Ferrari

De lancering van de nieuwste Ferrari, de 488 GTB, maakt meer commentaar los dan gebruikelijk. Om de uitstoot wat te reduceren is er een turbomotor gebruikt die zich gedraagt als een niet-turbomotor. En juist dat gevoel van een typische V8-motor hadden de fans graag teruggezien.

Luister hier naar het geluid van de nieuwe Ferrari

01:43

Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft de auto al in huis. Hij ruilde een dagje met een ambulancebroeder om te kijken wie er sneller was op het circuit. Gelukkig voor hem maakt het niet uit in welke auto hij rijdt, want Vettel is altijd sneller. Of het nu in een ambulance is, of zijn spiksplinternieuwe Ferrari.

Lagere CO2-uitstoot

De 488 GTB gaat in drie seconden naar 100 kilometer per uur, en amper vijf seconden later zit hij al op 200 kilometer per uur. De software van de 7-versnellingsbak met dubbele koppeling is aangepast om sneller te kunnen schakelen. Bij het schakelen vallen de toeren nauwelijks terug.

En goed nieuws: dankzij de lagere CO2-uitstoot is de V88 GTB een fractie goedkoper dan zijn voorganger V58 Italia. Al is 253.033 euro nog steeds een aardige smak geld natuurlijk.