Economie

'Cristiano Ronaldo koopt duurste auto ter wereld'

01 mei 2019 17:28 Aangepast: 03 mei 2019 12:15
Cristiano Ronaldo. Beeld © Getty

Voetballer Cristiano Ronaldo heeft volgens Britse en Italiaanse media een nieuwe Bugatti gekocht. Niet zomaar een luxe-auto. Want van de wagen, La Voiture Noire, is maar één exemplaar gemaakt. En die kost 11 miljoen euro.

Het Franse merk Bugatti maakte de unieke auto om zo de 110e verjaardag te vieren. De motor in de wagen is vergelijkbaar met die van de Bugatti Chiron die eerder dit jaar werd gepresenteerd op de autosalon van Geneve en waar Ronaldo al een exemplaar van heeft.

Die auto heeft een 8,0-liter motor, goed voor 1500 pk. Dat zorgt ervoor dat de auto in iets meer dan twee tellen naar een snelheid van 100 km/h kan gaan. De maximumsnelheid is 400 kilometer per uur. De verwachting is dat de auto die Ronaldo aanschaft hier niet voor zal onder doen.

De Bugatti La Voiture Noire De Bugatti La Voiture Noire

Frans-Duits-Italiaans

Het ontwerp van La Voiture Noire is gebaseerd op dat van het Type 57 SC Atlantic, een van de historische auto's van het bedrijf die in de jaren '30 is ontworpen door Jean Bugatti.

Volkswagen is sinds 1998 eigenaar van het merk Bugatti. De oprichter Ettore Bugatti, een Italiaan, begon het bedrijf in 1909, toen nog Duitse stadje Molsheim. Het ligt in het gebied dat na de Eerste wereldoorlog Frans werd.  

Garage vol

Bugatti heeft bevestigd dat er een koper is gevonden voor La Voiture Noire. Dat Ronaldo er belangstelling voor heeft is niet verbazingwekkend. De sterspeler van Juventus heeft al een garage vol prachtmodellen.

Volgens de Italiaanse autowebsite auto.it zijn dat een McLaren MP4-12C, Audi R8, BMW M6, Porsche 911 Cabrio, Maserati GranCabrio, Bentley Continental GT, Mercedes-Benz S65 AMG, Rolls-Royce Ghost, Ferrari 599 GTO e F12 TDF, Lamborghini Aventador en de Bugatti Chiron.

Deze Audi schafte Ronaldo in 2011 aan. Deze Audi schafte Ronaldo in 2011 aan.

Ferrari's

De Bugatti is met een prijskaartje van 11 miljoen euro de duurste nieuwe auto van de wereld. Tweedehands modellen van superauto's wisselen voor een veelvoud daarvan van eigenaar. Veilinghuis Bonhams verkocht onder meer de 1957 Ferrari 335 S voor 35 miljoen dollar en een Ferrari 250 GTO uit 162 voor 38 miljoen dollar. Daar moet Ronaldo met een jaarsalaris van 30 miljoen euro nog een dik extra seizoen voor doorvoetballen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van