Economie

Anouk - Ajax 0-2: tweede keer concert in uitverkoop door voetbal

30 april 2019 14:18 Aangepast: 30 april 2019 15:07
Anouk tijdens haar concert in de Ziggo Dome in 2017. Beeld © ANP

Fans van zangeres Anouk die niet veel om voetbal geven kunnen hun hart ophalen vanavond. Tickets voor haar concert zijn voor een prikkie te koop, omdat voetbalfans afhaken om naar de halve finale van de Champions League te kunnen kijken.

Vanaf 32 euro worden de kaartjes voor haar concert in de Ziggo Dome nu aangeboden via Ticketswap. Rond 13.30 uur werden er bijna 200 stuks aangeboden, al daalt dat aantal hard omdat fans ontdekt hebben dat er iets te halen valt.

Anouks speelt van 21.05 tot ongeveer 22.35, waarmee haar optreden precies tegelijk valt met de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur die vanavond gespeeld wordt in Londen.

Historische waarde

Mede-oprichter van Ticketswap Hans Ober kijkt niet op van de cijfers. "Het is gebruikelijk dat er een bepaald percentage kaarten wordt verkocht via ons platform bij elk concert, dus statistisch gezien is de oorzaak voor kaartverkoop moeilijk te herleiden", licht hij toe. "Het hangt heel erg af van het soort optreden hoeveel afhakers er zijn."

Hij is wel verrast door het aantal kaarten dat op dit tijdstip nog te koop wordt aangebonden. "We zien wel Ajax voorbijkomen in de beschrijving als reden waarom tickets te koop staan. Als je kijkt naar de historische waarde van wat Ajax bereikt heeft, dan is het ook logisch dat je als Ajax-fan zegt: Anouk komt wel een andere keer."

Dumpprijzen

Twee jaar geleden overkwam de zangeres iets vergelijkbaars. Toen gingen tickets in de uitverkoop omdat Ajax in de finale van de Europa League stond. Een paar maanden na die wedstrijd dumpten concertbezoekers van haar strandconcert op Scheveningen hun kaartje, omdat het de hele avond zou regenen

Optreden vervroegd

Anouk is niet de enige artiest die het effect van de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham merkt vandaag. Ook kaarten voor the Alan Parsons Live Project in Paradiso en David Gray in Tivoli worden met tientallen aangeboden. Daarentegen is er voor het kijken van Ajax-Tottenham in de Marktkantine in Amsterdam geen enkel kaartje beschikbaar.

Youp van 't Hek heeft zijn show een uur vervroegd, twittert hij vanochtend. Voetbalfans kunnen na zijn optreden op een groot scherm kijken naar de wedstrijd in theater De Vest in Alkmaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van