Economie

Faillissement voor nu afgewend, keten Miller & Monroe krijgt meer tijd

19 april 2019 14:58 Aangepast: 03 juli 2019 15:59
Miller & Monroe is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele. Beeld © ANP

Winkelketen Miller & Monroe krijgt in overleg met de bewindvoerder en huisbankier ABN Amro drie maanden langer de tijd om orde op zaken te stellen, en een eventueel faillissement af te wenden.

Begin deze week vroeg moederbedrijf Vidrea Retail uitstel van betaling aan. De modeketen, met dames- en herenkleding, een plussize collectie en lifestyleproducten als kussens en vazen, telt in ons land 72 vestigingen. Het is daarnaast verantwoordelijk voor de bevoorrading van 160 winkels in Duitsland. 

Woordvoerder Edwin van Wijk is verheugd over de extra tijd die het bedrijf krijgt. "Dit gebeurt bijna nooit, heel bijzonder." Die periode kan nog verlengd worden, als de schuldeisers daar mee instemmen, laat hij RTL Z weten.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister wil dat ontslagen winkelpersoneel werk vindt in zorg

Problemen door zusterbedrijf

Miller & Monroe kwam in zwaar weer doordat betalingen van het Duitse zusterbedrijf uitbleven door financiële problemen. "Die problemen hebben een zware wissel getrokken op de activiteiten in Nederland", zegt Remt Melles, die per 1 mei terugkeert als ceo van de keten, in een verklaring. Ze brachten het hele bedrijf aan het wankelen.

Melles zegt dat hij nu 'alles in het werk zal stellen om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen en verder te bouwen aan het succes van het Miller & Monroe retailconcept'.

Leveranciers bang geworden

Volgens Vidrea Retail heeft negatieve berichtgeving na die problemen ook zijn uitwerking gehad. Leveranciers werden er bang van, aldus woordvoerder Van Wijk; ze eisten vooruitbetalingen. ABN Amro zette door al die berichten de kredietvoorziening stop. 

Miller & Monroe is eigendom van de Amsterdamse textielfamilie Hes. Die maakte twee jaar geleden, samen met een kleine groep investeerders, een doorstart met modeketens Witteveen en Charles Vögele en bracht dat samen in een nieuwe formule onder de naam Miller & Monroe. Bij de modeketen werken 550 mensen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore