Economie

Tussenstand: veiling boedel failliet Slotervaart levert ruim 1 miljoen op

18 april 2019 14:28 Aangepast: 18 april 2019 14:29
Spullen in het Slotervaartziekenhuis. Beeld © ANP

Na drie veilingen van de oude inventaris uit het failliete Slotervaartziekenhuis, staat de teller op ruim 1,1 miljoen euro aan opbrengsten. Inmiddels zijn de spullen uit de operatiekamers, van de afdeling radiologie en van de poliklinieken verkocht.

Die laatste veiling bracht 221.500 euro in het laatje. Wie op zoek was naar een microscoop voor een prikkie, een tandartsstoel, een pipetje of een bloedcentrifuge kon tot gisteren zijn slag slaan.

Eerder bracht de boedel van de afdeling radiologie al 490.762 euro op en de spullen uit de operatiekamers leverden 404.000 euro op. Op de zeer specialistische apparatuur kwamen biedingen uit tientallen landen. Volgens de curatoren zijn veel zorginstellingen geïnteresseerd.

Nog twee te gaan

Voor wie alsnog zijn slag wil slaan, is het nog niet helemaal te laat. De laatste twee veilingen zijn namelijk nog aan de gang: die van intensive care en dagverpleging en de veiling van de verpleegafdelingen.

Uiteraard kun je jezelf voor een prikkie overladen met ziekenhuisbedden, patiëntenmonitors, babyweegschalen en otoscopen, apparaten waarmee de dokter in je oor kijkt. Maar daar kun je misschien niet zo vreselijk veel mee.

Een otoscoop. Een otoscoop.

Laserprinters en flatscreens

Toch zijn er ook zat spullen te koop die wellicht nog wel van pas komen. Een setje laserprinters bijvoorbeeld, het hoogste bod is nu 10 euro.  

Of een gebruikte vaatwasser, eventueel inclusief magnetron en Senseo: voor 11 euro zijn ze voor jou, net als bijvoorbeeld een flatscreen-tv. En dan zijn er nog honderden tafels, stoelen, afvaltrolleys. 

'Kunst' 'Kunst'
RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van