Economie

Geldproblemen bij KLM-partner Jet Airways, internationale vluchten geschrapt

12 april 2019 18:17 Aangepast: 12 april 2019 18:17
Personeel van Jet Airways tijdens een demonstratie tegen hun management. Beeld © EPA

Jet Airways, partner van KLM, schrapt tot en met maandag vrijwel alle internationale vluchten. Hoeveel reizigers worden getroffen, kon een woordvoerster van de Indiase luchtvaartmaatschappij niet zeggen.

Jet Airways verkeert al langer in financiële problemen. Eerder deze week ging een vliegtuig van Jet Airways op Schiphol aan de ketting. Om aan geld te komen werd de vloot eerder al ingekrompen, onder meer door huurcontracten van vliegtuigen te beëindigen. Verschillende leasemaatschappijen zouden nog geld van de maatschappij moeten krijgen.

KLM: gedupeerden omboeken

Het Indiase bedrijf is een partner van KLM. Reizigers die via de Nederlandse maatschappij boeken kunnen daardoor op de passagierslijst van een vlucht van de Indiase maatschappij staan.

KLM zegt er alles aan te doen gedupeerde reizigers via andere vluchten op de plaats van bestemming te krijgen. Ook de Nederlandse maatschappij kon niet direct zeggen om hoeveel passagiers het gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegtuigmaatschappij failliet: wat zijn je rechten als consument?

Schuldeisers zoeken investeerders

De malaise bij de luchtvaartmaatschappij leidt in thuisland India tot politieke zorgen. Premier Narendra Modi wil een spoedbijeenkomst om over de problemen te praten.

Schuldeisers zijn al tijden op zoek naar investeerders die het bedrijf erbovenop kunnen helpen, maar tot nog toe tevergeefs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore