Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

DNB-baas Klaas Knot: pas op met clouddiensten

11 april 2019 19:25 Aangepast: 11 april 2019 19:30
Klaas Knot, President van de Nederlandsche Bank (DNB), in gesprek met de pers. Beeld © ANP

Clouddiensten in de bankensector brengen allerlei nieuwe risico’s met zich mee. Daarvoor waarschuwde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in een speech in Washington.

Nu bevinden de belangrijkste systemen van banken zich nog niet in de cloud. Maar Knot stelt dat dit in de toekomst zomaar het geval kan worden. Volgens de centralebankpresident moeten financiële toezichthouders dan alert zijn op hele nieuwe zaken. Wat bijvoorbeeld als er in een markt maar een paar clouddienstverleners actief zijn? 

Knot ziet in de vele technologische veranderingen in de financiële sector ook veel kansen. Het kan bijvoorbeeld leiden tot meer concurrentie. Knot erkent wel dat het nog onduidelijk is wat het precies voor gevolgen heeft als de grote techreuzen zich meer en meer als financiële dienstverleners gaan opstellen.

Voorjaarsvergadering

De DNB-baas is in Washington voor de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Parallel daaraan woont hij ook een bijeenkomst bij van het Institute of International Finance (IIF), een wereldwijde organisatie van financiële organisaties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore