Kan nog weken duren

Boeing 737 MAX langer aan de grond: software-update nog niet klaar

02 april 2019 04:32 Aangepast: 02 april 2019 05:29
Werknemers werken aan een Boeing 737 MAX-toestel bij de Boeing-fabriek in Renton, Washington Beeld © AFP/Jason Redmond

Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven nog weken aan de grond. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zegt dat Boeing meer tijd nodig heeft om de technische problemen van het toestel op te lossen.

Nadat Boeing 'aanvullend werk' heeft verricht aan het controlesysteem van het toestel, volgt er een 'rigoureus veiligheidsonderzoek'. De luchtvaartautoriteit zal de software niet goedkeuren totdat het tevreden is, twittert de FAA.

"Er moet nog altijd veel werk verzet worden om te garanderen dat Boeing alle problemen heeft geïdentificeerd en opgelost", zegt FAA-woordvoerder Greg Martin tegen persbureau AP.

Neus

Het zogenoemde Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS) duwt de neus van het toestel naar beneden als het te snel stijgt. 

Dit veroorzaakte mogelijk de crash met het toestel van Ethiopian Airlines in Ethiopië afgelopen maand en het ongeluk met een Boeing 737 MAX 8 van Lion Air in oktober.

In totaal kwamen bij de twee ongelukken 346 mensen om het leven. In de nasleep van het ongeluk in Ethiopië staan Boeing 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tui hard geraakt door problemen Boeing: 200 miljoen schade

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van