Economie

Peperdure scheidingszaak: ex-vrouw mag geen beslag leggen op megajacht

29 maart 2019 18:31 Aangepast: 29 maart 2019 18:31
Superjacht Luna in Venetië. Beeld © Getty

Een nieuw hoofdstuk in een van de duurste scheidingszaken ooit. De ex-vrouw van de Russische miljardair Farkhad Akhmedov mag niet langer beslag laten leggen op zijn megajacht van bijna 400 miljoen euro. En dan te bedenken dat hij en Tatiana Ahkmedova al in 2000 uit elkaar zijn gegaan.

Ahkmedov, steenrijk geworden in de olie- en gasbusiness, was er niet zo blij mee dat zijn ex het schitterende jacht Luna aan de ketting liet leggen in Dubai. De actie was het gevolg van een uitspraak van een Britse rechter.

Miljoenen

Die stelde dat de ex van Ahkmedov recht heeft op omgerekend ruim 530 miljoen euro. Forbes schat het vermogen van de oligarch op ruim 1,2 miljard euro. Aangezien er nog geen cent was overgemaakt, ging de ex over tot het rigoureuze besluit om het jacht aan de ketting te leggen.

Ahkmedov stapte daarop naar een rechtbank in Dubai, die het besluit van de Britse rechter terugdraaide. Die uitspraak kan namelijk niet worden uitgevoerd in Dubai, zo vond de rechter. Daar zijn de advocaten van mevrouw Ahkmedova het niet mee eens. Die gaan nu procederen in Dubai.

Echtscheidingspapieren kwijt

De echtscheiding wordt als een van de grootste van Groot-Brittannië gezien. De twee wonen namelijk allebei in dat land. Het is vooral opvallend ze al in 2000 uit elkaar zijn gegaan. Echter zijn de originele echtscheidingspapieren verdwenen. Daardoor sleept de zaak al jaren voort met alle smeuïge details tot gevolg.

Ahkmedov zal blij zijn dat hij zijn jacht terug heeft. De Luna telt negen dekken, heeft een zwembad aan boord en er passen twee helikopters op het dek. Het schip was ooit van miljardair Roman Abramovich, de eigenaar van voetbalclub Chelsea.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore