Economie

May naarstig op zoek naar meer steun voor deal, 'nog onvoldoende'

25 maart 2019 18:25 Aangepast: 25 maart 2019 18:26
Beeld © AFP

De Britse premier Theresa May zegt dat er nog onvoldoende steun is voor haar brexitdeal met de Europese Unie. Ze is naarstig op zoek naar meer steun, zodat ze haar deal deze week voor een derde keer kan voorleggen aan haar parlement.

In het Britse Lagerhuis liet ze weten dat haar deal nog altijd 'de beste optie is', maar dat er dus niet genoeg steun voor is. De Noord-Ierse partij DUP, gedoogpartner van May, heeft volgens de BBC vanochtend aan May laten weten haar deal niet te steunen. 

Ondertussen wordt er aan Mays stoelpoten gezaagd. Drie Conservatieven hebben voor vanavond een voorstel ingediend waarmee May de regie over de brexit kan verliezen.

Miniatuurvoorbeeld
Meer op rtlz.nl:

Positie Britse premier May wankelt in cruciale brexitweek

Harde brexit, tweede referendum 

De Britse premier roept op om tegen dat voorstel te stemmen, want zo blijven er weinig opties over. May noemde onder andere een harde brexit, een 'alternatieve vorm van brexit' of een tweede referendum.

Als de deal van May niet wordt goedgekeurd, volgt op 12 april een harde brexit. Als de deal wel wordt goedgekeurd, komt er uitstel tot 22 mei, werd vorige week afgesproken op de top van Europese leiders. De EU liet vandaag weten klaar te zijn voor zo'n harde brexit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van