Economie

'Biologische producten vaak goedkoper dan A-merken'

25 maart 2019 04:40 Aangepast: 25 maart 2019 14:04
Beeld © ANP (archieffoto)

Goed nieuws voor consumenten die gezond en duurzaam willen eten. In de supermarkt zijn biologische producten tegenwoordig vaak goedkoper dan A-merken.

Dat meldt AD op basis van cijfers van de Consumentenbond. Het onderzoek, dat volgens de krant morgen wordt gepubliceerd, onderzocht 115 producten bij dertien supermarkten en vier biologische winkels.

Vooral bij de Dirk en de Vomar zijn de biologische producten goedkoper. Bij biologische winkels is het aanbod vaak iets duurder, maar wel een stuk uitgebreider.

Biowinkels verkopen duizenden producten, terwijl supermarkten soms maar honderd biologische producten in het assortiment hebben (Aldi, Lidl), oplopend tot hooguit duizend. Ook verkopen biologische winkels vaker gunstig geprijsde grootverpakkingen.

A-merk toch nog duurder

Biologische goederen zijn vaak duurder, omdat de productie arbeidsintensiever en kleinschaliger is. Toch zijn A-merken vaak nog iets duurder, blijkt nu uit dit onderzoek.

AD haalt onder andere het voorbeeld aan van sinaasappelsap van Appelsientje: dat kost bij Albert Heijn 40 procent meer dan biologisch sap van het eigen merk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel meer varkensboerderijen zijn biologisch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore