Ga naar de inhoud
Economie

'Trump paaide bankiers Deutsche Bank met vakantievilla'

Mar-a-Lago

Voordat Donald Trump president werd kreeg hij zo'n 2 miljard dollar aan leningen bij Deutsche Bank. Hij had een creatieve manier gevonden om die leningen los te peuteren.

Journalisten van The New York Times doken in de financiën van Deutsche Bank. Ze ontdekten dat de bank sinds de jaren '90 meer dan 2 miljard dollar leende aan Trump. Ondanks alle zogenaamde 'red flags', negatieve signalen over zijn financiële handel en wandel. 

Zo negeerden de bankiers dat de toenmalig vastgoedbaas failliet was gegaan en een dubieuze reputatie had in de zakenwereld.

Mar-a-lago

Hoe Trump de Duitsers zover kreeg? Hij zette onder andere zijn vakantiehuis Mar-a-Lago in. Als de bankiers van Deutsche hem leningen verstrekten, stelde hij ze een weekendje in zijn landhuis in het vooruitzicht.

Hoeveel Duitsers het vliegtuig hebben gepakt naar het stulpje is niet bekend. Zowel Trump als Deutsche Bank wilden niet reageren op het verhaal.

Mar-a-Lago (foto) is een begrip in Florida. Het is gebouwd in 1924 en halverwege de jaren '80 gekocht door Trump. Sinds zijn presidentschap ontving hij er meerdere wereldleiders, zoals de Chinese president Xi Jinping en de Japanse premier Abe.

Dit is een artikel van