Economie

Dalende huizenprijzen | Autosalon van Genève stapt over op elektrisch | Rode Hoed Debat

07 maart 2019 06:29 Aangepast: 07 maart 2019 06:29
De woningmarkt koelt af. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Dalende huizenprijzen: die woordcombinatie hebben we al een tijd niet meer gehoord. Toch lijkt daar op zeer beperkte schaal sprake van, in het laatste kwartaal van 2018. Oké, het geldt alleen nog maar voor woningbezitters in Midden-Limburg en Groningen. Maar dat we woningmarkt afkoelt is een feit. Hoe het bij jou in de gemeente zit, check je hier.

Veel paardenkrachten, toch geen uitstoot: daar draait het dit jaar om op de Autosalon van Genève, die vandaag begint. Want het zijn de peperdure elektrische supercars die de show gaan stelen. Iets minder geld op de bankrekening? Ook de bekendere fabrikanten proberen de show te stelen met hun elektrische auto's.

Na twee avonden Champions League barst vanavond de échte strijd los met het Rode Hoed Debat. De fractievoorzitters van de acht grootste partijen in de peilingen gaan er alles aan doen om stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen binnen te harken. "Verbaal vuurwerk", verwacht Frits Wester. Kijken dus, om 20:30 uur op RTL 4. Op onze site het 'second screen' met presentator Antoin Peters.

Altijd al een ziekenhuisbed in je slaapkamer willen hebben? Of wat dacht je van een eigen MRI-scanner, voor bij het doktertje spelen? Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het failliete Slotervaartziekenhuis. De hele inboedel gaat onder de hamer. Vandaag is de kijkdag. Rest wel nog de vraag wat er moet gebeuren met de honderdduizenden patiëntendossiers die in het archief liggen.

Nog ruim drie weken bibberen tot de brexit. Maar Nederlandse exporteurs merkten het vorig jaar al. De export naar Groot-Brittannië nam namelijk af, terwijl de totale export wereldwijd fors toenam. De Britten zijn niet meer de belangrijke handelspartner die ze ooit waren. Ze zijn trouwens wel dol op de oer-Hollandse kokosmat.

Dat de renovatiekosten van het Binnenhof gierend uit de klauwen lopen, dat weten we wel. Maar hoeveel dan? Daar hopen de Kamerleden vanmiddag antwoord op te krijgen, want dan staat een debat op de planning. Die renovatie is trouwens geen overbodige luxe, maar dat het niet goedkoop zou zijn wisten we vooraf. Toen werd gesproken over ruim een half miljard euro.

Onze beurscommentator Durk Veenstra is duidelijk geen fan van Feyenoord of PSV. Onze beurscommentator Durk Veenstra is duidelijk geen fan van Feyenoord of PSV.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Al een beetje bijgekomen van die spectaculaire overwinning van Ajax op Real Madrid? Nee? Mooi, wij ook niet. En met ons beleggers. Want het aandeel Ajax stond gisteren op recordhoogte.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Fransen liepen dan wel een beetje huiliehuilie te doen over de Nederlandse coup bij Air France-KLM. Maar eigenlijk mogen ze in hun handjes knijpen. De Franse fiscus is 2,2 miljoen euro rijker geworden. Want wie in aandelen handelt, betaalt daarover transactiebelasting.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Bij meer gemeenten kun je terecht voor een starterslening, maar minder jongeren maken er gebruik van. Het aantal verstrekte leningen is met bijna 50 procent gedaald.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Kunnen we het goede én het slechte verdragen in één persoon, zoals Michael Jackson? Columnist Roderick Veelo wil dat graag voor zichzelf bepalen

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`