Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Donald Trump stelt verhoging importtarieven voor China uit

25 februari 2019 08:45 Aangepast: 25 februari 2019 09:01
De Amerikaanse president Donald Trump en president Xi Jinping van China. Beeld © Getty

De Amerikaanse president Donald Trump heeft goede gesprekken gevoerd met China, dus hij stelt de aangekondigde verhoging van de importtarieven uit. Dat laat hij weten via Twitter.

De verhoging van de tarieven op meer dan 200 miljard dollar (176 miljard euro) aan Chinese goederen zou 1 maart ingaan. Trump stelt de maatregel uit, omdat hij naar eigen zeggen 'productieve gesprekken' gevoerd heeft met China over zaken zoals bescherming van intellectueel eigendomsrecht, technologieoverdracht en de agrarische sector.

Trump: "We hebben vorderingen gemaakt en als alles goed gaat, hebben we binnenkort een overeenkomst."

Overeenkomst

De Amerikaanse president kondigt daarbij een vergadering aan met de Chinese president Xi Jinping om een overeenkomst te sluiten. De afspraak gaat door als beide landen voortgang blijven maken, schrijft Trump.

De presidenten van China en de Verenigde Staten zijn in onderhandeling om de handelsoorlog te beëindigen die al bijna een jaar duurt. Ondertussen heeft de VS heffingen ingesteld op 200 miljard dollar aan importen uit China.

Op dit moment is het tarief 10 procent, maar zonder handelsdeal wordt dat opgehoogd naar 25 procent. De Chinezen hebben tot nu toe iedere keer met gelijke munt terugbetaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

VS en China praten door over handel, focus op intellectueel eigendom

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van