Ga naar de inhoud
Economie

Brexit-contract voor veerbedrijf zonder boten verscheurd door Britse overheid

Bij een harde brexit overweegt de Britse overheid de oude haven van Ramsgate opnieuw in gebruik te nemen. Beeld © Getty Images

De Britse overheid heeft een contract van 14 miljoen pond (16 miljoen euro) opgezegd dat het sloot met Seaborne Freight. Het bedrijf kreeg een deal om extra veerboten in te zetten in het geval van een harde brexit, ondanks dat het geen boten heeft.

Het veercontract voor een bedrijf zonder boten leverde in december een storm van kritiek op in het Verenigd Koninkrijk van de oppositie en veel anderen.

Gisteren besloot het Britse ministerie van Transport het contract te verscheuren nadat Arklow Shipping, het bedrijf achter Seaborne Freight, zich terugtrok.

Contractuele verplichtingen

"Het werd duidelijk dat Seaborne niet in staat zou zijn om zich aan de contractuele verplichtingen met de overheid te houden. Daarom hebben we besloten onze overeenkomst te beëindigen", zegt een woordvoerder van het ministerie van Transport vandaag tegen Reuters. Volgens haar was er nog geen geld overgemaakt aan het bedrijf.

De Britse overheid is in gesprek met een aantal andere bedrijven om boten te regelen voor extra vrachtvervoer in het geval van een harde brexit, stelt het ministerie. Die extra capaciteit zou nodig kunnen zijn om opstoppingen van vrachtwagens aan de grens door nieuwe douanecontroles wat sneller weg te kunnen werken na 29 maart.

Dit is een artikel van