Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

'Creditcards zijn crisisbestendig'

29 januari 2019 19:53 Aangepast: 29 januari 2019 19:56
Plastic fantastic, menen analisten. Beeld © Getty Images

Visa, Mastercard en American Express zijn geliefd door Amerikaanse analisten. Plastic is fantastic, als we de analisten moeten geloven.

De drie creditcardreuzen krijgen opwaarderingen van twee kantoren, Jefferies en Atlantic Equities. De analisten zijn enthousiast over de aandelen van dit soort bedrijven. Visa wordt 'het hoogtepunt van betalingen' genoemd en daarvan denken de rekenmeesters dat het bedrijf zich zelfs gemakkelijk door een economische neergang redt.

De kans is aanzienlijk dat het economisch minder zal worden. Veel economen gaan er zelfs vanuit dat de Amerikaanse economie dit jaar of in 2020 in een recessie belandt.

'Beleggers te somber'

Desondanks denken de analisten dat de Amerikanen nog steeds veel op hun plastic aanschaffen en dat de creditcardmaatschappijen daarvan zullen profiteren. Dat terwijl veel beleggers te somber zijn over de deze ondernemingen, blijkt uit de analistenrapporten. Daardoor zou de beurskoers van de drie te laag zijn.

Bij Jefferies hangen ze bijvoorbeeld een prijskaartje van 170 dollar aan het aandeel. Dat koersdoel is maar liefst 25 procent hoger dan de slotkoers van gisteren. Voor Mastercard zien zij een stijging van een kleine 20 procent, maar American Express kan volgens de analisten met een forse 30 procent plussen.

Schuld is onaantrekkelijk 

Amerikanen staan bekend hun liefde voor kopen op krediet en vaak hoge creditcardschulden. Over liefde gesproken: het hebben van schulden kan zelfs je relatie kosten. Een groot deel van de Amerikanen beschouwt mensen met te veel creditcardschuld onaantrekkelijk, meldde Marketwatch eerder deze maand op basis van onderzoek van Finder.com.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van