Economie

SpaceX ontslaat honderden werknemers

12 januari 2019 09:28 Aangepast: 13 januari 2019 10:12
Elon Musk is vooral bekend als eigenaar van Tesla en SpaceX. Beeld © Getty Images.

Ruimtevaartbedrijf SpaceX ontslaat tien procent van de ruim zesduizend medewerkers. Het Amerikaanse bedrijf van ondernemer Elon Musk stelt dat een 'slankere organisatie' noodzakelijk is.

SpaceX staat naar eigen zeggen voor 'buitengewone uitdagingen' en moet daarvoor snijden in het personeelsbestand. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau Reuters.

"Om te kunnen blijven leveren aan onze klanten en om te slagen in de ontwikkeling van interplanetaire ruimtevaartuigen en een wereldwijd ruimtegebaseerd internet, moet SpaceX een slanker bedrijf worden", leest de verklaring.

Meer ontslagen

Afgelopen juni ontsloeg Musk zeker zeven mensen in het senior managementteam van SpaceX. Die ontslagen volgenden na een meningsverschil over het tempo waarin het team werkte aan een project rond de lancering van Starlink-satellieten.

Musks andere bedrijf, elektrische automaker Tesla, maakte in diezelfde maand ook een grote ontslagronde bekend. In totaal schrapte Tesla toen 9 procent van de bijna veertigduizend werknemers.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`