Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Bookmakers hebben vertrouwen in May

12 december 2018 16:53 Aangepast: 12 december 2018 18:07
Een wedkantoor in Blackpool. Beeld © Getty

Krijgt de Britse premier Theresa May het vertrouwen van haar eigen partijgenoten? Het wordt spannend in het Lagerhuis, maar het is net zo spannend in menig Brits wedkantoor. De bookmakers zijn maar wat druk met premier May.

Britten zijn dol op gokken. Dus kun je ook op de meest gekke dingen geld zetten. Ook op alles wat er gebeurt in de politiek. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe brexitreferendum, of niet? Vandaag gaat het in de wedkantoren maar om één ding: Theresa May.

May haalt het einde van het jaar

Het goede nieuws voor May: De bookmakers hebben vertrouwen in haar. Ze gaan er volledig van uit dat er binnen de Conservatieve partij voldoende vertrouwen is.

Wie geld zet op een positieve afloop voor May, wordt niet heel rijk. De bookies keren voor iedere ingezette pond slechts 1,13 pond uit. Hou je van een riskante gok en ga je er van uit dat ze vanavond het vertrouwen verliest, dan krijg je 4,5 pond. En dat lijkt woensdagmiddag alleen maar toe te nemen.

Als het aan de bookies ligt, is May met kerst nog gewoon premier. En met oud en nieuw ook. Ze gaan er van uit dat ze het einde van het jaar gewoon haalt. Denk je van niet en stapt ze inderdaad dit jaar nog op, dan krijg je maar liefst zes keer je inleg terug.

Wie volgt May (volgend jaar) op?

De wedkantoren achten de kans een stuk groter dat ze volgend jaar wordt vervangen. Wie daar een pond op zet, krijgt maar 1,73 pond terug.

Maar wie moet haar dan opvolgen? Ook daar kun je op gokken. De bookies twijfelen nog tussen Boris Johnson, Dominic Raab en James Corbyn. Voor ieder krijg je zes keer je inleg terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore