Ga naar de inhoud
Economie

Blunderende Blokker-directeur kan aan de slag bij AH to go

Rob Heesen gaat aan de bak bij AH to go Beeld © ANP

Rob Heesen, die twee jaar geleden een golf aan kritiek over zich heen kreeg na zijn mediaoptreden tijdens een ingrijpende reorganisatie van Blokker, heeft een nieuwe klus. Vanaf begin volgend jaar gaat hij Ahold-dochter AH to go leiden.

Dat heeft Ahold vandaag bekendgemaakt.

Heesen werkte afgelopen jaren bij winkelbedrijven die het moeilijk hebben. Tussen 2009 en 2015 was hij inkoopdirecteur bij Hema dat grote verliezen maakte. In de herfst van 2015 stapte hij over naar de kwakkelende winkelketen Blokker, waar hij algemeen directeur werd.

Pijnlijk mediaoptreden

In die functie werd hij even een nationale bekendheid als gevolg van een pijnlijk mediaoptreden rond een ingrijpende reorganisatie in april 2016. Blokker maakte destijds bekend 100 miljoen te investeren in de keten, maar ook honderd winkels te sluiten en 390 werknemers te ontslaan.

Voor de camera van de NOS ontweek Heesen kritische vragen over de verliezen en de ontslagen, door als een robot te blijven vasthouden aan voorgekookte, positieve quotes. Wat gebeurt er met de honderden ontslagen medewerkers? "Blokker maakt een radicale ingrijpende transformatie op alle fronten."

Het filmpje ging vervolgens viral en leidde tot een golf van kritiek en veel hilariteit op sociale media, en een parodie door Arjen Lubach.

Vertrek bij Blokker

In de herfst van 2017 moest Heesen bij Blokker vertrekken, nadat duidelijk was geworden dat de ingezette reorganisatie niet genoeg vruchten afwierp.

Heesen volgt bij AH to go Jan-Willem Dockheer op, die volgens het supermarktconcern vertrekt 'om een externe uitdaging aan te gaan.'

Dit is een artikel van