Economie

Kijk terug: Pharming-ceo Sijmen de Vries blijft optimistisch

19 november 2018 17:30 Aangepast: 26 november 2018 17:07
Beeld © Beurs Inside

In Beurs Inside vertelt Pharming-ceo Sijmen de Vries over de tegenslagen die het bedrijf de afgelopen maanden heeft moeten verduren. Ondanks de fikse terugval, houdt De Vries vertrouwen in de toekomst en de koers van Pharming.

De laatste keer dat Roland Koopman met Sijmen de Vries sprak, stond de koers twee keer zo hoog als nu. Toch is De Vries optimistisch over Pharming. Behalve een fikse afstraffing op de beurs, heeft het bedrijf vooral hele goede resultaten behaald. Dat zich dit niet in de koers vertaalt, komt volgens de Pharming-ceo vooral door de grote druk die er in het algemeen op tech- en biotech-aandelen staat. 

Flinke tegenvallers voor Pharming

Daarnaast hebben ze, wat De Vries betreft een kleine, tegenvaller te verduren gehad in de doorontwikkeling van hun medicijn Ruconest. Dat is voorlopig niet goedgekeurd voor preventief gebruik, terwijl juist die toestemming het bedrijf had moeten laten groeien. 

Ook reageert De Vries op het vernietigende rapport van Kempen, dat medeverantwoordelijk was voor de koersdaling deze herfst. De Vries is bepaald niet te spreken over de conclusies die er in dat rapport worden getrokken. 

 

Interview Sijmen de Vries

Sijmen de Vries blijft optimistisch

Pharming is winstgevend, er wordt cash gemaakt, er zijn nieuwe producent in ontwikkeling. Kortom, er zit flinke groei in het bedrijf. Daarom blijft de ceo ook zeer positief over de toekomst van zijn bedrijf. "Ik blijf optimistisch, want we zijn een hartstikke mooi bedrijf."

Miniatuurvoorbeeld
Bedrijfsbezoek

5 Prangende vragen aan de topman van Pharming

Pharming heeft een antwoord op de concurrentie

In de tweede helft van het interview gaat Sijmen de Vries in gesprek met de andere gasten van Beurs Inside. Simon Wiersma, Albert Jellema en Nico Inberg zijn vooral benieuwd naar de concurrentiepositie van Pharming. Ze zijn immers een relatief kleine speler op de Amerikaanse markt en er zijn verschillende bedrijven die aan vergelijkbare medicatie werken. 

De Vries erkent dat Pharming een aantal grote spelers tegenover zich heeft. Maar de ceo ziet daarin juist kansen. Verzekeraars hebben namelijk juist interesse in de kleinere spelers op de markt, omdat deze vaak goedkoper zijn. Dat Pharming klein is, kan dan ook juist een voordeel zijn 

Sijmen de Vries in gesprek met Beurs Inside

Gouden Tip

Zoals elke week schuiven er ook drie analisten aan in de studio van Beurs Inside. Roland kijkt met hen terug op het beursnieuws van de afgelopen week en zij pitchen hun tip voor de aankomende periode.

In één minuut pitchen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment. Deze week zijn met Albert Jellema, Simon Wiersma en Nico Inberg te gast. 

De hele uitzending en de pitches zijn hier terug te zien. 

Miniatuurvoorbeeld
Pitch

Kies voor Belgische Biotech

Praat mee en kom in de show

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Volgende week is ondermeer Bob Homan te gast. Met hem kijken we naar de kansen voor 2019. 

Meld je nu vast gratis en vrijblijvend aan voor deze aflevering via: www.rtlz.nl/beursinside

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`