Economie

Kijk terug: Jitse Groen van Takeaway belooft winst te gaan maken

22 oktober 2018 16:34 Aangepast: 21 november 2018 17:12
Takeaway-ceo Jitse Groen op de dag van de beursgang van zijn bedrijf. Beeld © ANP

In Beurs Inside gaat Roland Koopman deze week in gesprek met de ceo van Takeaway.com, Jitse Groen. Sinds de beursgang twee jaar geleden is de koers van het bedrijf meer dan verdubbeld. Maar hoe succesvol is het bedrijf nu echt?

Iets meer dan twee jaar geleden ging Takeaway naar de beurs. Nu staat het aandeel twee keer zo hoog als op die ochtend in september. Van zolderkamer naar miljardair, het verhaal van Groen lijkt soms een jongensboek.

'Volgend jaar maken we winst'

Ondanks de koerswinst en de flinke groei van Takeaway, maakt het bedrijf nog steeds hoofdzakelijk kosten. "We investeren vooral in marketing", verklaart Groen aan Roland Koopman.

De ceo legt uit dat de groei voor Takeaway vooral zit in het verschuiven van het kanaal. De meeste mensen bestellen nog steeds via de telefoon, volgens Groen. Door goede marketing proberen ze bij die doelgroep het vertrouwen in bestellen via internet te laten groeien. 

De ceo verwacht dan ook ze volgend jaar winst zullen gaan maken. "Voor het derde kwartaal", aldus de ceo. 

Interview Jitse Groen

Gouden tip

Naast een bijzondere hoofdgast, ontvangt Roland elke week drie ervaren beleggers en analisten in de studio van Beurs Inside. Met hen bespreekt hij de recente ontwikkelingen op de beurs. Waar liggen de kansen deze week? 

Ook pitchen de gasten weer hun gouden tip voor de week. In een minuut delen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment. Deze week zijn Albert Jellema, Bob Homan en Corné van Zeijl te gast. Benieuwd naar de tips van onze gasten? Kijk dan hier de hele uitzending terug. 

Miniatuurvoorbeeld
Pitch

Het koopmoment is NU

Praat mee en kom in de show

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Volgende week is Onno van de Stolpe van Galapagos te gast. Meld je nu vast aan via: www.rtlz.nl/beursinside en stel je vragen aan de ceo van het biotechbedrijf. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore