Beursupdate

Vlakke beursdag doet weinig harten sneller kloppen

24 augustus 2016 18:02 Aangepast: 30 juli 2017 14:00
Beeld © Getty

Of het warme weer er iets mee te maken heeft is lastig te zeggen, maar we noteren net als de afgelopen dagen een rustige handelsdag in Amsterdam. De AEX schommelde naar een vlak slot.

  • De AEX sloot vlak op 452,17 punten.
  • De MidKap noteerde 0,3 procent hoger op 649,86 punten.
  • De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen beide 0,3 procent. De beurs in Londen verloor 0,5 procent.

Stijgers

In de AEX was Philips de grootste stijger, met een winst van 1,7 procent. Verzekeraar NN en ING stonden met plussen van 1 procent ook in de bovenste regionen. ArcelorMittal verloor met 2,1 procent het meest van de hoofdfondsen.

Elders in Europa waren banken ook in trek. Zo kregen BNP Paribas en Société Générale er 1,7 tot 2,6 procent bij op de beurs van Parijs. In Milaan dikte Unicredit 8 procent aan. Deutsche Bank en Commerzbank stegen in Frankfurt 2,3 en 3,2 procent.

Verzekeraar Delta Lloyd stond met een plus van 1,4 procent bij de grootste stijgers in de MidKap. Branchegenoot ASR opende de boeken en leverde bij de lokale fondsen na een aanvankelijke winst uiteindelijk 1,6 procent in, ondanks kwartaalresultaten die door analisten als solide werden bestempeld.

Bij de kleinere fondsen in Amsterdam sloot het aandeel Van Lanschot op hetzelfde peil als een dag eerder. De bank wist zijn winst in de eerste jaarhelft praktisch gelijk aan een jaar eerder te houden. Wel groeide het beheerd vermogen.

Dalers

Grondstoffenhandelaar Glencore verloor in Londen 3,1 procent. Het bedrijf zag afgelopen halfjaar twee derde van zijn winst verdampen door dalende prijzen. Sectorgenoten als Rio Tinto, BHP Billiton en Antofagasta leverden 2,5 tot 3,8 procent in.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,2 procent naar 46,56 dollar. Brent werd 2,3 procent goedkoper bij 48,82 dollar per vat.

Valuta

De euro werd voor 1,1252 dollar verhandeld, tegen 1,1315 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Meer op rtlz.nl:

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van