Economie

Twee Nederlandse restaurants in lijst goedkoopste sterrenmaaltijden

29 september 2018 15:12 Aangepast: 29 september 2018 15:22
Impressie van restaurant Liao Fan Hawker Chan in Singapore, dat het goedkoopste sterrengerecht ter wereld bereidt. Beeld © Facebook

Sterrenrestaurants vind je overal ter wereld, en de prijzen lopen op z'n zachtst gezegd nogal uiteen. Reden voor reisplatform Traveloka om de vijftig goedkoopste sterrenmaaltijden te rangschikken. Nederland staat twee keer in de lijst.

Dat het eten bij een met Michelinsterren bekroonde restaurant in Nederland niet altijd peperduur hoeft te zijn, dat wisten we al langer. Een aantal restaurants biedt een driegangenmenu aan voor een relatief lage prijs en ook zijn er op veel plekken goede deals op bepaalde tijden.

Maar over de grens blijkt er ook voldoende keuze. Reisbedrijf Traveloka, dat trips in Zuidoost-Azië aanbiedt, heeft de vijftig goedkoopste sterrenmaaltijden ter wereld op een rij gezet. De goedkoopste? Een noedelgerecht met kip en sojasaus in Singapore voor omgerekend 1,90 euro.

Amsterdam en Winterswijk

Naast veel Europese landen zijn er ook Nederlandse restaurants terug te vinden in de lijst. Op plek 39 staat Sinne in Amsterdam, waar een driegangenmenu voor 39 euro op de kaart staat. En iets hoger op plaats 28, Strandlodge in het Gelderse Winterswijk, waar je kan lunchen voor 27,50 euro.

De hele lijst vind je hier terug.

De eigenaren van restaurant Sinne in Amsterdam bij de uitreiking van de eerste ster in 2014. De eigenaren van restaurant Sinne in Amsterdam bij de uitreiking van de eerste ster in 2014.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`