Economie

Te koop (en in prijs verlaagd): Vinkeveense TV-villa voor de happy few

24 september 2018 16:45 Aangepast: 24 september 2018 18:30
Deze Vinkeveense villa zoekt een nieuwe eigenaar. Beeld © Carla van den Brink / Funda

Ongeveer twee jaar na de aankoop van de kapitale villa aan de Groenlandsekade in Vinkeveen is de Aziatische zakenman Yeung Tak Lugee Li op zoek naar een koper. De voormalige tv-villa staat te koop voor een vraagprijs van 6,5 miljoen euro.

Voor dat bedrag krijg je 1.100 vierkante meter woonoppervlak, een landgoed van 10.000 vierkante meter, een inpandig zwembad, een jachthaven, plek voor 25 auto's, een sauna, poolkamer, fitnessruimte, een wijnkelder en als kers op de taart een helikopterlandingsplaats. Dat meldt de beschrijving op huizensite Funda.nl.

9,2 miljoen euro

In 2013 dook het optrekje voor het eerst op op Funda. Toenmalig eigenaar Joop Leliveld, zakenman en oud-doelman van FC Utrecht, vroeg er destijds aanvankelijk 9,2 miljoen euro voor, maar later zakte de prijs naar 7,45 miljoen euro. Daar hoorde ook de naastgelegen villa bij, zegt verkopend makelaar Hellen de Leijer.  

Een jaar later huurde tv-productiemaatschappij Talpa die beide huizen. Vanuit de Vinkeveense villa zou een reality-datingprogramma de kijkcijferlijsten moeten bestormen. Is this love? werd na tegenvallende kijkcijfers van de buis gehaald. 

 

Zitgelegenheid. Zitgelegenheid.

Een kwart miljoen minder

In 2015 kocht Yeung Tak Lugee Li het onderkomen voor 6.750.000 euro, blijkt uit de kadastrale gegevens. Lugee is CEO van Liquidmetal Technologies. 

Twee jaar later wilde hij er alweer vanaf. Vorig jaar stond de Groenlandsekade 69 voor 7,5 miljoen euro te koop. Inmiddels is de vraagprijs met 1 miljoen euro gezakt. Een kwart miljoen minder dan waarvoor Lugee het object aankocht.   

 

Inpandig zwembad. Inpandig zwembad.

Kleinere markt

"Er was geen koper voor 7,5 miljoen euro", verklaart De Leijer, van makelaarskantoor Carla van den Brink de toch forse daling in vraagprijs. De markt voor woningen boven de 6 miljoen is nu eenmaal kleiner. 

Slaapkamer. Slaapkamer.
Een plek voor je helikopter is inbegrepen. Een plek voor je helikopter is inbegrepen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`