Economie

Star Wars en Lord of the Rings: megaveiling in Londen valt tegen

21 september 2018 14:47 Aangepast: 21 september 2018 16:22
Dit jasje had de klapper van de veiling moeten worden. Beeld © Getty

Steenrijke filmliefhebbers zaten er gisteravond klaar voor. Een veiling met rekwisieten uit films als Star Wars, Indiana Jones, Back to the Future, the Lord of the Rings en Forrest Gump. Het hoogtepunt van de avond was het beroemde jasje van Han Solo uit Star Wars. Dat uiteindelijk niet werd verkocht.

In totaal werden er 600 voorwerpen uit 220 memorabele films en series verkocht. Het jasje dat Harrison Ford droeg in zijn rol als Han Solo in de film The Empire Strikes Back zou de klapper van de avond moeten worden.

Het Londense veilinghuis Prop Store wilde omgerekend minimaal 550.000 euro hebben, en hoopte op ruim een miljoen.

De beroemde hoed van Indy. De beroemde hoed van Indy.

Harrison Ford

Het hoogste bod bleef echter steken op net iets meer dan een half miljoen euro, waardoor het jasje niet van eigenaar wisselde. "Het jasje van Han Solo heeft het dan wel niet gehaald, we kregen na de veiling nog de nodige verzoeken", liet de organisator van de veiling, Prop Store, weten.

Het duurste item van Harrison Ford was de hoed die hij droeg in Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark. Die werd verkocht voor 360.000 euro. Dat was meteen ook het duurste item op de veiling. Een goedkoper hoofddeksel was de pet die Tom Hanks droeg in Forrest Gump. Die ging voor 11.000 euro onder de hamer.

Back to the Future

Andere Star Wars-rekwisieten gingen wel definitief onder de hamer, zoals de lightsaber van Anakin Skywalker, die werd verkocht voor 124.000 euro.

Op de veiling werd ook de beroemde DeLorean auto uit Back to the Future aangeboden, maar ook hier kwam geen winnend bod voor uit. Het hoverboard van personage Marty McFly ging wel van de hand, voor net geen 40.000 euro.

Het hoverboard van Marty McFly. Het hoverboard van Marty McFly.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van