Ga naar de inhoud
Economie

Airbnb maakt prijzen transparanter op bevel van Brussel

Browsen op Airbnb. Beeld © AFP

Airbnb heeft toegezegd om voor het einde van het jaar zijn prijsbeleid aan te passen. Op dit moment komen er vaak laat in het boekingsproces opeens nieuwe kosten bij. Dat mag niet.

De Europese Commissie eiste eerder dit jaar van Airbnb dat het transparanter zou worden over de prijzen van een boeking en dat heeft het bedrijf nu toegezegd, zegt Eurocommissaris Jouravá van Justitie en Consumentenzaken.

Verborgen kosten

Het probleem is dat je vaak aan het begin van je zoektocht misleidende prijzen krijgt te zien voor een appartement. Klik je door, dan blijken er bijvoorbeeld opeens kosten bij te komen voor schoonmaak of lokale belastingen. Het niet direct vermelden van deze kosten is in Europa verboden.

Als het echt niet mogelijk is om deze kosten vooraf duidelijk te maken, moet de website dat er nadrukkelijk bij zetten.

Verhuur
Lees meer:
Verhuur je via Airbnb? Verzekering dekt schade vaak niet

Aanklagen

Daarnaast gaat Airbnb ook de algemene voorwaarden aanpassen. Zo moet het duidelijk maken dat consumenten de mogelijkheid hebben om een verhuurder aan te klagen in het geval van schade of letsel.

Ook gaat Airbnb duidelijk communiceren dat consumenten het recht hebben om Airbnb voor de rechter te dagen. Het moet consumenten daarnaast de mogelijkheid bieden om compensatie te vragen als een huurcontract onverhoopt wordt ontbonden.

Als Airbnb niet voor het einde van dit jaar de veranderingen heeft doorgevoerd, kunnen de consumentenwaakhonden in de lidstaten boetes op gaan leggen.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl