Geld en Werk

Politiebonden vinden 7 procent meer salaris niet genoeg

24 juli 2018 14:41 Aangepast: 24 juli 2018 19:33
Protest tegen minister Grapperhaus, begin juli. Beeld © ANP

De politiebonden vinden het loonbod van 7 procent salarisverhoging tot en met 2020 van minister Ferdinand Grapperhaus niet goed genoeg. En daarom gaan agenten door met actievoeren.

Via Twitter laten de bonden, onder aanvoering van vakbond ACP, weten dat zij het bod van de werkgever niet genoeg vinden. Morgen zal er meteen een nieuwe actie worden gehouden, tijdens het bezoek van minister Ferd Grapperhaus aan een opleidingscentrum van de politie in Zeeland. 

Behalve de loonsverhoging van 7 procent bestond het bod van minister Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom uit een eenmalige uitkering van 500 euro in 2019 en meer invloed voor agenten op hun eigen rooster. 

Geen bekeuringen

De politie en vakbonden onderhandelen over een nieuwe cao, die voor 65.000 politiemedewerkers moet gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden de agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Het gaat volgens de bonden 'om veel meer dan een goed loonbod'. Zij wijzen onder meer op het tekort aan personeel en een veel te hoge werkdruk. De NPB stelt dat de politiecollega's het zat zijn en niet zullen rusten 'voordat bij de minister is doorgedrongen hoe nijpend hun situatie is'. 

Presentator Peter van Zadelhof zocht eerder uit of de boze agenten nu een punt hebben of niet:

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van