Economie

Strijd nog niet gestreden: Comcast overtreft Fox-bod op Sky

12 juli 2018 07:56 Aangepast: 12 juli 2018 10:42
Miljardair Rupert Murdoch zwaait de scepter bij 21st Century Fox. Beeld © AFP

De overname van het Britse mediabedrijf Sky door concurrent 21st Century Fox leek zo goed als rond, maar nu strooit Comcast alsnog roet in het eten. Het Amerikaanse kabelbedrijf overtreft de laatste miljardenbieding.

Comcast biedt nu 14,75 pond per aandeel. Dat neer op een totaalbedrag van zo'n 26 miljard pond (29,4 miljard euro) voor de overnamae van betaalzender Sky, dat onder meer populaire voetbalwedstrijden uitzendt.

Het nieuwe bod overtreft dat van 21st Century Fox, dat op dit moment 39 procent van Sky in handen heeft. Het concern van mediamagnaat en miljardair Rupert Murdoch is bereid om 14 pond per aandeel te betalen voor de aandelen Sky die het nog niet bezit. Daarmee wordt het Britse mediabedrijf gewaardeerd op 24,5 miljard pond.

Concurrentie met Netflix en Amazon

De strijd om Sky is onderdeel van een grotere overnametwist om belangrijke Fox-onderdelen. Die strijd gaat tussen Comcast en entertainmentconcern Walt Disney. Beide bedrijven willen groeien vanwege de concurrentie met techbedrijven als Amazon en Netflix.

`